president.gov.ua

Україна розраховує вже найближчими тижнями отримати четвертий за рахунком кредитний транш за чотирирічною програмою співпраці з основним кредитором країни Міжнародним валютним фондом.

Про це сказав президент України Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу Bloomberg в рамках роботи на 47-му Всесвітньому економічному форумі в Давосі (Швейцарія).

"Україна до кінця 2016 року виконала усі умови попереднього Меморандуму з МВФ, включаючи націоналізацію найбільшого в країні приватного банку "ПриватБанк". Я впевнений, що в найближчі тижні відбудеться засідання Ради директорів по Україні і ми продовжимо ефективне співробітництво. І важливо не тільки отримання грошей (близько 1,3 мільярда доларів - УНІАН), але і той меседж, який буде посланий інвесторам - приходити в Україну", - зазначив президент.

Відео дня

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман також зазначав, що Україна продовжує переговори з ключовим кредитором - Міжнародним валютним фондом. Україна відновила співпрацю з МВФ по чотирирічній програмі розширеного фінансування (EFF) об'ємом 17,5 мільярда доларів. у вересні 2016 року – після більш ніж річної перерви. За цією програмою наша країна отримала три кредитні транші загальним обсягом 7,62 мільярда доларів.

Читайте такожПереговори тривають, але дати засідання Ради директорів МВФ по Україні наразі немає - Гройсман

У листопаді МВФ оприлюднив заяву за підсумками роботи останньої місії в Україні, згідно з яким прийняття урядового проекту державного бюджету на 2017 рік, сформованого з урахуванням орієнтирів реформ, схвалених МВФ, є однією з умов успішного завершення третього перегляду програми.

У грудні Україна прийняла бюджет, а також виконала одну з найважливіших на поточний момент рекомендацій Фонду в частині відновлення банківської системи та провела націоналізацію найбільшого в країні банку "ПриватБанк".

У Міністерстві фінансів очікують, що засідання Ради директорів в Україні відбудеться в кінці січня. У самому Фонді відзначали, що точної дати засідання немає, однак Рада директорів збереться для обговорення програми реформ з Україною "найближчими тижнями".