Фото УНІАН

Питання пенсійного віку залишається однією з тем дискусій з ключовим кредитором України - Міжнародним валютним фондом, однак уряд виступає категорично проти його підвищення, повідомив УНІАН віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

Читайте такожМВФ у найближчі два тижні не розглядатиме питання про транш Україні

«Не можна сказати, що питання пенсійного віку «знято», діалог на цю тему, безперечно, ведеться. Але у нас є чітка позиція: ми проти підвищення пенсійного віку, і жорстко тримаємо цю лінію», - сказав Розенко 

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, уряд наполягає на проведенні пенсійної реформи в Україні, оскільки накопичені дисбаланси не дозволяють виплачувати гідні виплати громадянам і при цьому потребують значних бюджетних вливань. Разом з тим, ключовим завданням пенсійної реформи уряд називає скорочення дефіциту бюджету Пенсійного фонду. 

Проведення пенсійної реформи також є частиною програми реформ, схваленої МВФ. Разом з тим у Меморандумі, підписаному між урядом України і керівництвом Фонду у вересні 2016 року, немає жорсткої норми про підвищення пенсійного віку, але є рекомендація скорочувати дефіцит Пенсійного фонду, оскільки на поточний момент він покривається за рахунок бюджетних асигнувань. У бюджеті Пенсійного фонду на 2017 рік дотація з Держбюджету перевищує 140 млрд грн.