Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України заявляє про виконання у січні фінансових зобов'язань з виплати зарплат у галузі.

Про це повідомляє офіційний сайт Міносвіти.

"Відповідно до помісячного розпису асигнувань державного бюджету України за січень 2013 року навчальним закладам та установам і організаціям, підпорядкованим МОНмолодьспорту, здійснено стовідсоткове фінансування за соціально захищеними статтями видатків у обсязі 1 млрд 219 млн 890,1 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, на засіданні уряду 3 січня прем'єр-міністр Микола Азаров зобов'язав міністра соціальної політики Наталію Королевську проводити щотижневий моніторинг виплати зарплати і соціальної допомоги.

Голова уряду зазначив, що наприкінці минулого року в окремих регіонах виникли затримки з виплатою заробітної плати бюджетникам.

"Причому в більшості областей - підкреслюю, у більшості областей - керівники органів місцевої влади, а це їх особиста відповідальність, зуміли мобілізувати ресурси і самостійно вирішити проблему. Безвідповідальність інших керівників довелось компенсувати уряду. Із державного бюджету було додатково виділено 3,3 млрд грн на погашення заборгованості із заробітної плати працівникам бюджетних установ, які фінансуються з місцевих бюджетів усіх рівнів. На 1 січня боргів, як ми і обіцяли, немає", - сказав М.Азаров.

Він зазначив, що вимагає від керівників міністерств і відомств, регіональних адміністрацій з перших днів нового року взяти цю ситуацію під особливий контроль.

"Зарплати, відпускні, лікарняні, соціальні допомоги тощо повинні виплачуватись повністю і вчасно. Треба організувати роботу таким чином, щоб раз і назавжди поставити крапку в цій темі. Вимагаю також, щоб Міністерство соціальної політики запровадило щотижневий моніторинг виплати зарплати і соціальної допомоги. І регулярно доповідало уряду про стан справ. У нашому порядку денному більше не повинно бути питання боргів із зарплати", - підкреслив М.Азаров.