Уряд України планує до 10 лютого затвердити Державну програму активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки, повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров у вівторок, 22 січня, під час першої презентації проекту цієї держпрограми членам Кабінету Міністрів.

Як передає кореспондент УНІАН, він, зокрема, сказав: «Цей документ, я думаю, ще не раз буде обговорюватися насамперед з погляду збалансування його фінансовими ресурсами, і в планах уряду затвердити цей документ остаточно не пізніше першої декади лютого» , - сказав М.Азаров.

Він наголосив, що на сьогодні проект держпрограми, який розроблявся робочою групою на чолі з першим віце-прем'єр-міністром Сергієм Арбузовим, вимагає доопрацювання.

Відео дня

«Він (проект держпрограми) пройшов розгляд у всіх міністерствах і відомствах. До нього є велика кількість зауважень, й інакше не може бути, тому що це перший за багато років такий масштабний документ», - сказав М.Азаров.

За словами міністра економічного розвитку і торгівлі Ігоря Прасолова, реалізація програми повинна забезпечити зростання економіки в 2013 році на рівні не менше 3%.

До того ж він зазначив, що програма визначає 6 пріоритетів для реалізації державної економічної політики. Серед них: підвищення конкурентоспроможності економіки; поліпшення інвестиційних умов; підтримка національного товаровиробника та реалізація політики імпортозаміщення; розвиток галузей, що виробляють високотехнологічну продукцію, зокрема ракетно-космічної сфери, авіаційної та суднобудівної; структурна реформа в стратегічних секторах, зокрема, держсектор економіки, інфраструктура і зв'язок, ПЕК, ЖКГ та будівництво; розвиток експортного потенціалу, включаючи фінансову підтримку експортерів і просування українських товарів на зовнішніх ринках.

Як повідомляв УНІАН, 5 грудня 2012 року Президент України Віктор Янукович повідомив, що розробив програму розвитку країни.

Згідно з проектом Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки, в 2013 році в Україні планується утримувати дефіцит Державного бюджету на рівні не більше 1% і граничний обсяг державного боргу - не більше 25% ВВП.

«Утримання дефіциту державного бюджету на економічно безпечному рівні (0,8-1% ВВП) ... Утримання граничного обсягу державного боргу на економічно безпечному рівні (не більше 25% ВВП)», - йдеться в документі.