Брюссель. Міністр закордонних справ України Леонід Кожара в Брюсселі відчув зацікавленість у підписанні Угоди про асоціацію з Україною.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це міністр заявив українським журналістам пізно ввечері 30 січня після зустрічі з Верховним представником ЄС з питань загальної зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон.

"Розмовляючи з європейськими комісарами, і в Європейському парламенті, на більшості зустрічей, не на всіх, я відчув, що є велика зацікавленість, щоб угода була підписана цього року", - сказав міністр.

Відео дня

Л.Кожара зазначив, що обидві сторони бачать прогрес в Україні, зокрема в реформуванні енергетичного сектору.

"Енергетичний сектор на сьогодні є тими проявами прогресивних реформ і успіху, якого Україна досягла на сьогодні. І цю думку розділяють тут в Європейському Союзі. Зокрема свій візит я почав із зустрічі з комісаром ЄС з питань енергетики. Оцінка однозначна, що є успіх у реформах в Україні", - сказав він.

Водночас міністр відзначив, що погляди на успіх "не скрізь розділяються" в тому, що стосується адміністративної реформи.

"Але нинішній уряд, він зорієнтований на подальше проведення цих реформ, і я думаю, що ми будемо здійснювати ці реформи, зокрема з використанням побажань і порад, які йдуть з ЄС", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Кожара розповів, як можна поєднати євроінтеграцію та Митний союз