На будівництво 6 спортивних арен у Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Одесі, Львові і Харкові для проведення в Україні Чемпіонату Європи з баскетболу приватні інвестори витратять близько 4,3 млрд грн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул під час сьогоднішнього засідання Координаційного комітету з підготовки і проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року під головуванням Президента України Віктора Януковича.

«Основне навантаження на фінансування будівництва необхідної спортивної інфраструктури лежить на приватних інвесторах на умовах державно-приватного партнерства. Уряд, виконуючи завдання, поставлені Президентом, створює сприятливі умови для залучення міжнародних і вітчизняних інвесторів. Приватні інвестори повністю беруть на себе фінансування будівництва усіх 6 нових спортивних арен (Київ, Донецьк, Дніпропетровськ, Одеса, Львів і Харків). Також приватні інвестори фінансують будівництво термінальних комплексів в аеропортах Одеси і Дніпропетровська. Загальна сума приватних інвестицій перевищить 4 млрд грн. З них 25% - кошти приватних інвесторів, 75% - кредитні кошти, які інвестори беруть у банках», - сказав віце-прем'єр-міністр.

Відео дня

За його словами, інвестори, за планом, повертають тіло кредиту банкам за 5 років, а «держава допомагатиме компенсувати відсотки». О.Вілкул не уточнив при цьому розмір відсотків, які доведеться погашати державі.

За його словами, державне фінансування підготовки чемпіонату становить 7,057 млрд грн.

Нагадаємо, у грудні 2011 року Україна офіційно отримала право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніков пропонує створити Нацагентство з підготовки до Євробаскету-2015