Для реєстрації своєї справи платникам податків більше не потрібно звертатися до податкових органів для взяття на облік, достатньо здати документи державному реєстратору, повідомили УНІАН у Міністерстві доходів і зборів України.

Згідно з повідомленням, подальша реєстрація суб'єкта підприємництва буде здійснюватися в оперативному режимі між податковими органами та держреєстру без участі заявника.

«Після отримання всіх необхідних документів державний реєстратор зареєструє підприємця або підприємство, а відомості Єдиного держреєстру будуть передані до податкових органів, де протягом одного дня співробітники податкової здійснять взяття на облік і повідомлять про це державному реєстратору. Потім держреєстратор видасть підприємству або підприємцю виписку з підтвердженням факту держреєстрації і відомостями про взяття на облік у податкових органах», - сказано у повідомленні Міндоходів.

Відео дня

У Міністерстві переконані, що принцип «єдиного вікна» в період відкриття бізнесу, скасування необхідності отримання довідки про взяття на облік зменшать бюрократичну тяганину і спростять процедури, чим заощадять час і витрати підприємців.

Як повідомляв УНІАН, міністр доходів і зборів Олександр Клименко раніше заявляв, що 2013 рік стане роком змін та подальшого впровадження електронних сервісів, покликаних економити час платників податків та викорінити корупцію в сфері сплати податків.

Згідно з недавніми підрахунками, істотна економія часу і коштів підприємців стала можливою за рахунок впровадження електронної звітності та надання безкоштовних електронних ключів абонентам Акредитованого центру сертифікації ключів Державної податкової служби. Обсяг такої економії становив 183,6 млн грн.