Сумарна вартість програми активізації економічного розвитку становитиме приблизно 380 млрд грн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час виступу на розширеному засіданні Кабінету Міністрів сказав прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Він зазначив, що джерелами фінансування програми є державний і місцевий бюджети, кошти міжнародних фінансових організацій, нові механізми державних гарантій, які впроваджувалися цього року, й приватні інвестиції, а також власні кошти підприємств.

Відео дня

Водночас М.Азаров зазначив, що на першому місці під час проведення програми буде забезпечення високої якості техніко-економічного обгрунтування проектів.

“Завдяки цьому, виконання зазначеної програми дасть можливість надолужити втрачене під час кризи”, - сказав він.

Крім того, М.Азаров додав, що програму розраховано на отримання приросту виробництва ВВП на рівні не менше 3% щорічно й зростання виробництва за ключовими галузях економіки.

Як повідомляв УНІАН, на сьогоднішньому розширеному засіданні Кабінету Міністрів за участю Президента Віктора Януковича розглядається проект Держпрограми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.

Програма визначає 6 пріоритетів для реалізації державної економічної політики. Серед них: підвищення конкурентоспроможності економіки; покращення інвестиційних умов; підтримка національного товаровиробника й реалізація політики імпортозаміщення; розвиток галузей, що виробляють високотехнологічну продукцію, зокрема, ракетно-космічної сфери, авіаційної та суднобудівної; структурна реформа в стратегічних секторах, зокрема, держсектор економіки, інфраструктура і зв'язок, ПЕК, ЖКГ і будівництво; розвиток експортного потенціалу, включаючи фінансову підтримку експортерів і просування українських товарів на зовнішніх ринках.