Усього за місяць на фінансових порушеннях зловили 1,7 тис. чиновниківУ січні 2013 року майже 1,7 тис. чиновників по всій Україні притягнули до адміністративної відповідальності за фінансові порушення, виявлені під час перевірок, проведених Державною фінансовою інспекцією, створеною на базі Головного контрольно-ревізійного управління України. Про це сказано в повідомленні відомства, переданому УНІАН.

Згідно з повідомленням, загальна сума накладених за фінансові порушення штрафів становить близько півмільйона гривень.

«До дисциплінарної відповідальності притягнуто 337 посадовців, до матеріальної - 108. Звільнені з обійманих посад 24 людини. До правоохоронних органів передано матеріали 149 ревізійних справ, на підставі яких розпочато 252 досудові розслідування», - сказано в повідомленні Держфінінспекції.

Відео дня

Також повідомляється, що в січні органи Держфінінспекції подали до суду 67 позовів на загальну суму 41,9 млн грн.

Як повідомляв УНІАН, Державна фінансова інспекція, створена на базі Головного контрольно-ревізійного управління України, в січні 2013 року провела перевірки 538 підприємств, установ та організацій, забезпечивши відшкодування державних втрат фінансових і матеріальних ресурсів в обсязі 124,5 млн грн.

У 2012 році органи Держфінінспекції України провели перевірки 8,1 тис. підприємств, установ і організацій, забезпечивши відшкодування втрат держресурсів на суму 1,9 млрд грн.