«Смарт-Холдинг» планує провести злиття придбаного у 2012 році банку «Форум» і «БМ Банку», по якому вже узгоджено індикативні умови придбання.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні журналістам голова правління банку «Форум» Андрій Яцура на конференції «Банківські M&A: керівництво для власника» (проект «Forbes Conferences»).

За словами А.Яцури, після завершення ребрендингу банк «Форум» залишиться універсальною фінустановою, тобто фінансуватиме структури групи, однак не стане «кишеньковим» банком.

Відео дня

«Попередні умови операції з придбання «БМ Банку» узгоджено, і після злиття банків у нас буде десь 18-е місце за активами у банківській системі. Злиття капіталів дає потенціал для зростання», - відзначив банкір.

А.Яцура також повідомив, що «Смарт-Холдинг» обрав стратегію купівлі банків, оскільки темпи зростання банківської системи залишаються низькими, і органічний шлях розвитку банку є довшим. «Очікувані темпи зростання банківської системи становлять 3-5% на рік, тоді як до кризи цей показник становив 35-50%. Навіть за істотного вливання капіталу ми будемо зростати до першої двадцятки банків років тридцять. Тому ми обрали стратегію поглинань, ми «купуємо час», - сказав банкір.

За його словами, на ринку зараз вдалий час для придбання, і за наявності достатньої ліквідності можна швидко наростити свою частку.

Як повідомляв УНІАН, 30 жовтня 2012 року компанія «Смарт-Холдинг» оголосила про закриття операції з придбання 96,0635% акцій ПАТ «Банк Форум».

У лютому «Смарт-Холдинг» і акціонери «БМ Банку» підписали меморандум про індикативні умови операції купівлі-продажу 100% акцій фінустанови.

Довідка УНІАН. «Смарт-Холдинг» – інвестиційна група з фокусом на вкладеннях до України, країн СНД і Європи. Займається розвитком проектів у гірничо-металургійному комплексі («Метінвест»), у нафтогазовому секторі (Regal Petroleum), у виробництві нерудних матеріалів («Смарт-Нерудпром»), у суднобудуванні (Smart Maritime Group), в агропереробці («Верес»), здійснює будівництво глибоководного порту Очаків і керує низкою підприємств в інших галузях економіки.

Основним бенефіціаром «Смарт-Холдингу» є Вадим Новинський.