Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку використання коштів, передбачених держбюджетом на здійснення заходів щодо формування позитивного інвестиційного іміджу України, й зобов'язав Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами видавати накази про проведення іміджевих заходів із зазначенням назви заходу, його виконавця, дати і місця проведення, а також суми витрат і докладного витратного кошторису.

Про це сказано в постанові Кабміну №177 від 20 березня 2013 року, опублікованій на веб-порталі уряду.

Звіт про виконання заходів Держінвестпроект повинен подавати до Мінфіну щоквартально.

Відео дня

Цією ж постановою Кабмін заборонив виділяти гроші на оплату проїзду, проживання, харчування та виплату добових особам, які беруть участь у міжнародних інвестиційних заходах за кордоном і в Україні, окрім витрат, пов'язаних із відрядженнями членів офіційних делегацій, склад яких має бути затверджено заздалегідь.

Крім того, згідно з постановою, не допускається направлення коштів на оплату посередницьких послуг, а також на купівлю основних фондів, утримання установ і проведення робіт із метою отримання прибутку.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2012 року Кабмін пропонував виділити Держінвестпроекту 36 млн грн для формування позитивного інвестиційного іміджу країни в 2013 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обсяг залучених під нацпроекти коштів у 2013 році перевищить 8 млрд грн