ФБР полагает, что число преступлений продолжит расти в ближайшей перспективе /news.nikcity.com

ФБР порадило американським рітейлерам бути готовими до нових хакерських атак після того, як розкрило минулого року близько 20 справ, пов'язаних із комп'ютерними зломами, передає Рейтер.

У всіх випадках фігурувало шкідливе програмне забезпечення, аналогічне тому, що використовувалося проти рітейлера Target Corp в сезон свят.

Минулого тижня Федеральне бюро розслідувань направило рітейлерам конфіденційний, тристорінковий звіт, в якому описується небезпека шкідливої програми, що вражає системи касових терміналів (POS) - касові апарати і пристрої для проведення кредитних карт.

Відео дня

"Ми вважаємо, що число злочинів, пов'язаних із зараженням систем касових вузлів, продовжить зростати в найближчій перспективі, незважаючи на дії, які роблять співробітники правоохоронних органів та фірми, що забезпечують безпеку", - йдеться у доповіді ФБР.

Представник ФБР підтвердив, що Бюро розіслало доповідь з метою поширити інформацію про погрози.

Рітейлери, а також топ-менеджери в сфері безготівкових платежів почали турбуватися з приводу безпеки систем оплати картами після того, як Target - третій за величиною в США роздрібний продавець - зазнав найбільшої в історії кібератаки минулого місяця.

Введений вірус, завантажений у святковий сезон, залишався непоміченим протягом 19 днів, в результаті чого шахраям вдалося вкрасти близько 40 мільйонів записів кредитних і дебетових карт. Хакери отримали доступ до особистої інформації 70 мільйонів покупців.

Ще однією жертвою кібернападу стала роздрібна мережа товарів класу люкс Neiman Marcus. У всіх випадках хакери використовували так званий "RAM-скрепер", який добуває інформацію, що міститься на магнітних стрічках карт, коли вона з'являється в оперативній пам'яті комп'ютера касового терміналу у вигляді звичайного тексту.

Читайте такожАмериканські хакери викрали 40 млн ПІН-кодів банківських карток