Решение ФРС было единогласным / zr.ru

Федеральна резервна система США скоротила скупку активів на $10 мільярдів до $65 мільярдів на місяць і зберегла ключову ставку федерального фінансування в діапазоні 0,00-0,25 відсотка річних, як і очікувала більшість економістів, повідомляє "Рейтер".

Рішення ФРС було одноголосним.

Американський центробанк вкотре пообіцяв утримувати ключову ставку близько нуля принаймні доти, доки безробіття залишається вище позначки 6,5 відсотка, інфляція в перспективі року-двох не перевищує довгостроковий орієнтир ФРС, встановлений на рівні 2,0 відсотка, більше ніж на половину процентного пункту, а довгострокові інфляційні очікування надійно зафіксовані.

Відео дня

Читайте такожАкції США постраждали через розпродажі на ринках, що розвиваються

"Щоб підтримати рух до максимальної зайнятості та цінової стабільності, ФРС підтвердила свою позицію, яка полягає в тому, що грошова політика, спрямована на створення потужних стимулів, залишиться затребуваною на протязі значного періоду часу після того, як програма скупки активів завершиться, а відновлення економіки набуде чинності", - йдеться у заяві Федерального комітету з відкритих ринків, випущеному за підсумками дводенного засідання.

ФРС пообіцяла і надалі аналізувати інформацію, що надходить, зокрема про ринок праці, інфляційний тиск, інфляційних очікуваннях і ситуації в економіці і на фінансовому ринку.

"Коли ФРС вирішить почати згортання стимулюючої політики, вона прийме збалансоване рішення, узгоджується з довгостроковими цілями забезпечення максимальної зайнятості та інфляції на рівні 2 відсотків", - йдеться в повідомленні.

Починаючи з лютого Федеральний резерв буде скуповувати казначейські зобов'язання на $35 мільярдів і облігації, забезпечені заставами, на $30 мільярдів на місяць.

"Якщо інформація, що надходить, підкріплюватиме очікування продовження поліпшення стану ринку праці та руху інфляції до довгострокового орієнтира, ФРС продовжить поступово скорочувати скупку активів на майбутніх засіданнях. А втім, скупка активів не ведеться встановленим курсом, і рішення ФРС щодо   їхніх темпів залежатиме від прогнозу стану ринку праці та інфляції, а також оцінки ефективності і вартості такої скупки".

ФРС знову зазначила, що збереження інфляції на рівні менше 2 відсотків може мати ризики для економіки. Водночас, центробанк відзначив зростання економічної активності та поліпшення стану ринку праці з моменту початку останнього раунду скупки активів, відповідні посилення фундаментальних основ економіки США.

Читайте такожСтатистика зі США підтримує зростання цін на нафту