он выразил надежду, что в ближайшее время ситуация на депозитном рынке стабилизируется

«Зведених даних по банківській системі за січень поки що ще немає. Як голова правління Укргазбанку можу сказати, що в моєму банку в січні відтоку депозитів не було. У першій половині місяця спостерігався стабільний приріст депозитів, у другій ситуація змінилася, кількість укладених договорів значно зменшилася. Перший же день лютого порадував приростом», - сказав він.

Читайте такожУкраїнці нарощують довгострокові вкладиБанкір констатує, що в даний час ця динаміка багато в чому залежить від політичної обстановки.  

При цьому він висловив надію, що найближчим часом ситуація на депозитному ринку стабілізується.

Відео дня

Крім того, Мамедов підкреслив, що більш надійного і вигідного інструменту вкладення грошей, ніж гривневий депозит, в даний час не існує.

Коментуючи ситуацію з ліквідністю на ринку, виконавчий директор НАБУ зауважив, що регулятор постійно допомагає банкам ліквідувати короткострокові розриви ліквідності. 

«Національний банк України постійно моніторить ситуацію в банківській системі і допомагає банкам в потрібний момент шляхом проведення аукціонів чи тендерів на відкритому ринку. Механізм рефінансування існує давно, він налагоджений і працює», - додав експерт.