В уряді вивчать використання податкових пільг

Міністерство доходів і зборів спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України повинні найближчим часом вивчити можливість всеосяжного використання режиму пільгового оподаткування стосовно інвестиційних проектів у пріоритетних галузях

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне доручення дав виконуючий обов'язки прем'єр-міністра України Сергій Арбузов керівникам Міндоходів і Мінекономрозвитку. 

«Доручаю міністрові економічного розвитку і торгівлі і міністрові доходів і зборів вивчити можливість поглиблення використання податкових пільг у проектах пріоритетних галузей. Крім того, необхідно продумати додаткові інструменти стимулювання інвестицій», - сказав Арбузов.

Відео дня

Як додаткові стимули залучення інвесторів Арбузов назвав підвищення прозорості податкової політики. «Це оптимізація структури податків і підходів до їх адміністрування, а також зменшення кількості звітності і адміністративного навантаження на платників податків. Доручаю главі Міндоходів проаналізувати це питання», - сказав Арбузов. 

Читайте такожЕксперти закликали Україну відновити інвестиційний попит

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2013 року міністр доходів і зборів Олександр Клименко наголошував, що збереження податкових пільг безпосередньо залежить від ефективності цього механізму з погляду стимулів розвитку тих чи інших галузей. На думку міністра, бізнес все частіше був готовий відмовлятися від пільг в обмін на прозорість і стабільність державної політики. 

У вересні заступник міністра фінансів України Анатолій Мярковський повідомляв, що Кабінет міністрів України планує в 2014 році зберегти обсяг пільг, що надаються суб'єктам господарювання у вигляді преференції, на рівні 2013 року, а саме – близько 67 млрд грн. 

На початку листопада 2013 року Президент України Віктор Янукович визначив Міністерство економічного розвитку і торгівлі відповідальним за затвердження інвестиційних проектів у пріоритетних галузях економіки, що передбачають використання державної підтримки.