Нацбанк

Голова Національного банку України Степан Кубів вважає, що пік зростання долара в Україні вже досягнуто.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам у кулуарах Верховної Ради.

«Пік зростання курсу долара на сьогодні є майже максимальним», - відзначив голова Нацбанку, додавши, що важко спрогнозувати, на якому рівні остаточно зупиниться зростання курсу долара.

Відео дня

Читайте такожІсторичний рекорд: Долар на міжбанку коштує майже 10 гривень

За його словами, цей показник визначатиметься ринком.

Кубів також запевнив, що на сьогодні НБУ виконує всі зобов'язання за зовнішніми розрахунками.

Як повідомляв УНІАН, 18 лютого в Києві поновилося протистояння правоохоронців і мітингувальників, в результаті чого за три дні загинули 82 людини, 622 звернулися по медичну допомогу. 20 лютого Верховна Рада прийняла постанову про виведення внутрішніх військ, і було встановлено перемир'я.

22 лютого парламент ухвалив постанову про самоусунення президента від виконання обов'язків і проведення 25 травня позачергових виборів. Також парламент обрав головою Верховної Ради Олександра Турчинова, на якого з 23 лютого покладені обов'язки Президента України.

Ситуація в країні не обійшла стороною банківську систему, внаслідок чого вкладники почали достроково забирати депозити і спустошувати банкомати. Незважаючи на жорсткі обмеження НБУ, посилилися хвилювання на валютному ринку, і сьогодні на 12:00 на міжбанківському ринку долар подорожчав до 9,85 грн/дол.

24 лютого Верховна Рада звільнила Ігоря Соркіна з посади голови Нацбанку і призначила на цю посаду народного депутата від “Батьківщини” Степана Кубіва.

Читайте такожБанкіри вважають, що долар може зрости до 9 грн