ааааа

В Китаї (з урахуванням Гонконгу, Макао і Тайваню) зараз налічується 358 доларових мільярдерів, і за цим показником він поступається лише США (481 чоловік). На третьому місці - Росія (103), за якою йдуть еликобританія та Індія. Про це свідчать опубліковані результати дослідження, проведеного китайським журналом "Хужунь" (аналог Forbes), передає ИТАР-ТАСС.

За даними видання, в усьому світі зараз зареєстровані 1867 мільярдерів - на 414 більше, ніж роком раніше. А їхній сукупний капітал досяг 6,9 трлн доларів. Це перевищує річний ВВП Японії - третьої економічної держави планети, наголошується в доповіді.

"Відновлення американської економіки і бум на ринку IT-технологій вивів кількість мільярдерів на рекордний рівень", - констатував головний організатор дослідження "Хужунь" Руперт Хугеверф. За його словами, технології вже обійшли нерухомість в якості головного джерела багатства.

Відео дня

Якщо брати окремо взяті міста, то Нью-Йорк відібрав у Москви звання "світової столиці мільярдерів". В американському мегаполісі кількість таких за рік збільшилася на 14 осіб до 84. На другу і третю позиції автори доповіді поставили відповідно Москви (77) і Гонконг (65), за якими йдуть Пекін і Лондон.

Читайте такожМайже половина світового багатства належить 1% населення - дослідження

Титул найбагатшої людини на планеті повернув засновник "Microsoft" Білл Гейтс, який накопичив 68 млрд доларів. Вперше за три роки він обійшов попереднього лідера - мексиканського телекомунікаційного магната Карлоса Сліма, який змістився на 4-ту позицію з показником 60 млрд. У трійці лідерів, за версією "Хужунь", також американський інвестор Уоррен Баффет (64 млрд) і іспанець Амансіо Ортега (62 млрд), який володіє мережею магазинів одягу марки "Zara".

Читайте такожУкраїна посіла 27 місце у світі за кількістю мільярдерів

В Азії найзаможнішим знову визнаний 86-річний Лі Ка-шин з Гонконгу: у його "кишені" - 33 млрд доларів. А найбагатший житель материкового Китаю Ван Цзяньлинь - власник інвесткомпанії Dalian Wanda Group - за рік зумів примножити свій капітал удвічі - до 25 млрд доларів.

Читайте такожНазвані міста з найбільшим числом мільярдерів