Особое внимание Минфин уделяет внешним обязательствам

Обслуговування та погашення державного боргу України здійснюється у встановлені терміни в повному обсягу, повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.

Мінфін наголошує, що Україна впродовж багатьох років є якісним і надійним позичальником, який своєчасно і в повному обсягу виконує взяті на себе зобов'язання.

При цьому особлива увага приділяється зовнішнім зобов'язанням України, що обумовлене необхідністю формування позитивного іміджу країни як суверенного позичальника.

Відео дня

Читайте такожЄББР готовий надати Україні кредити на 5 млрд євро до 2020 року

За даними Мінфіну, розміщення держоблігацій відбувається з урахуванням графіка платежів з обслуговування і погашення державного боргу на майбутні періоди з метою недопущення пікових навантажень на бюджет.

«Що стосується будь-яких питань реструктуризації та/або обміну короткострокового боргу на інші зобов'язання, то такі питання поки що не опрацьовуються Міністерством фінансів. Проте якщо інвестори захочуть здійснити будь-яку зміну і офіційно звернуться до Міністерства фінансів, то така пропозиція буде розглянута в найкоротші терміни», - говориться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Україна допускає можливість проведення переговорів із реструктуризації зовнішніх державних боргів – зокрема, боргів Міжнародному валютному фонду і за валютними облігаціях, як заявив на брифінгу в Кабінеті міністрів міністр фінансів Олександр Шлапак.

За словами міністра, до кінця року Україна має виплатити за своїми зовнішніми зобов'язаннями близько 10 млрд дол., зокрема МВФ, за єврооблігаціями і облігаціями уряду у валюті, які продавалися громадянам. Пікові платежі припадуть на травень, червень і серпень.