Нынешний вариант бюджета нереалистичен

Міністерство економічного розвитку має намір у найближчі два тижні підготувати проект змін до державного бюджету України в частині скорочення його дохідної та витратної частини, повідомив журналістам міністр економічного розвитку та торгівлі України Павло Шеремета.

“Бюджет нереалістичний, сенсу жити на третьому місяці з нереалістичним бюджетом немає, очевидно, готується його перегляд”, - сказав міністр. - “йдеться про те, як зробити його (бюджет – УНІАН) реалістичним. Це питання днів, максимум одного-двох тижнів”.

Читайте такожУ Мінфіні розповіли про доходи держбюджету за січень-лютий

Відео дня

На думку міністра, в новій версії держбюджету потрібно зменшити витрати, а державні програми й соціальні гарантії конкретизувати.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк із трибуни парламенту заявляв, що всі макроекономічні показники, всі доходи державного бюджету, які формувалися урядом Януковича і Азарова, не просто не відповідають дійсності, а є дутими й нездійсненними. Раніше Яценюк заявляв про те, що скорочення дохідної частини бюджету може становити до 65-80 млрд грн із одночасним зниженням дефіциту вдвічі.