Яценюк ожидает роста экономики Украины с 2015 года

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк очікує на стабілізацію економічної ситуації впродовж 2014 року і зростання економіки України з 2015 року.
 

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на засіданні уряду.

"Я сподіваюся, що стабілізаційний період триватиме впродовж цього року, а економічне зростання, яке базуватиметься на показниках 2014 року, піде наступного року", - сказав глава уряду.

Відео дня

За його словами, зараз головне "не впасти". "І ми зробимо все для того, щоб утримати економічну ситуацію", - запевнив Яценюк.

Раніше він доручив уряду, особливо Мінфіну і Мінекономрозвитку, підготувати так званий позитивний пакет законопроектів, що стосуються питань дерегуляції, залучення інвестицій, створення робочих місць.

Читайте такожЗростання ВВП України у 2013 році становило 0%

Як повідомляв УНІАН, міністр фінансів України Олександр Шлапак у інтерв'ю журналістам заявив, що за підсумками 2014 року Україна, найімовірніше, одержить нульове зростання економіки.

Читайте такожЯценюк пропонує оподатковувати доходи з депозитів понад 50 тис. гривень

Держбюджет на 2014 рік передбачає номінальний ВВП за підсумками року на рівні 1,695 трлн грн і зростання реального ВВП на 3%. Водночас, провідні світові рейтингові агентства, а також Міжнародний валютний фонд прогнозують зростання ВВП України на рівні не більш як 1%.

У 2015 році світові рейтингові агентства, а також міжнародні фінансові організації також чекають в Україні економічне зростання в 1,5-2,5%.

У свою чергу, Міністерство економічного розвитку і торгівлі має намір розробити план заходів, втілення яких дозволить впродовж найближчих семи років збільшити ВВП України в 2,7 разу.