Многие крымские бизнесмены хотят платить налоги Украине / maps.nationalgeographic.com

Уже 250 платників податків із Криму та Севастополя скористалися правом перереєструвати свій бізнес на материковій частині України, що дозволяє їм платити податки відповідно до українського законодавства, повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства доходів і зборів України.

«Новим механізмом перереєстрації бізнесу на території будь-якої області України або в Києві вже скористалися 191 юридична особа і 59 фізичних осіб – підприємців Криму та Севастополя. Вони продовжать платити податки відповідно до законодавства України», – йдеться в повідомленні.

Також, за даними відомства, Міндоходів змінило основне місце обліку 1463 відособлених підрозділів суб'єктів господарювання, які знаходилися на території Криму. Вони переведені в контролюючі органи материкової частини України, де знаходяться на обліку їхні головні підприємства.

Відео дня

Читайте такожНелегітимна кримська влада пред'явила вимоги бізнесу

Як повідомляв УНІАН, Міндоходів виступило з пропозицією до підприємців, які мають бізнес у Криму, перереєструвати його на території будь-якої іншої області України або в Києві, щоб мати можливість платити податки відповідно до законодавства України. Станом на початок квітня такою можливістю скористалися 209 платників податків, із них 166 юридичних осіб і 43 приватних підприємця.

За даними міністерства, для зміни свого місця перебування або місця проживання юридичні особи й фізичні особи-підприємці, які зареєстровані на території Автономної Республіки Крим або Севастополя, повинні звернутися до державного реєстратора Реєстраційної служби України в областях або в Києві.