REUTERS

Про це повідомляє польське агентство РАР з посиланням також на дані російських інформаційних агентств.

Улюкаєв під час свого виступу у російській Думі сказав, що за перші три місяці року інвестори вивели з Росії більше коштів, ніж за весь минулий рік, а економічна ситуація була найважчою за останні 5 років.Читайте такожЄвросоюз повинен запровадити проти Росії такі ж санкції, як проти Ірану - євродепутат

"Окрім внутрішніх чинників, додалася невпевненість на глобальних ринках, відплив капіталу, відсутність готовності інвесторів ухвалювати інвестиційні рішення у важкій міжнародній ситуації, що виникла за останні два місяці", - сказав міністр.

Відео дня

Він відзначив, що за перший квартал російська економіка збільшилася на 0,8%.

РАР відзначає, що раніше експерти прогнозували зростання на 2,5%.

Міністр також повідомив, що Росія може подати скаргу на США до Світової торговельної організації (СОТ) через американські санкції проти чотирьох російських банків, введені за захоплення Криму.

Читайте такожСША готові до нових санкцій проти Росії – міністр фінансів

Як повідомляв УНІАН, США і Євросоюз вже ввели перший і другий етапи санкцій проти Російської федерації за те, що вона за допомогою своїх військових у березні захопила і включила до свого складу Крим. Західні країни також загрожують росіянам третім етапом санкцій, якщо вони далі намагатимуться захопити інші регіони України.