Шеремета прогнозирует Украине небольшой экономический рост в конце года / facebook.com

Падіння економіки України за оптимістичним сценарієм у 2014 році може скласти 3% і навіть більше, проте вже до кінця року можливе невелике економічне зростання, заявив, виступаючи у Верховній Раді, міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета.

«У 2014 році за оптимістичними прогнозами, ми отримаємо 3%, а може бути і навіть більше. Зростання цін на споживчому ринку буде досить серйозним внаслідок існуючих проблем (зростання тарифів, зростання ціни на газ, коливання курсу гривні - УНІАН)», - сказав Шеремета. - «Зростання економіки може бути тільки в кінці року - початку наступного року за умови реалізації необхідних фундаментальних реформ».

Читайте такожМінфін прогнозує падіння ВВП України цього року на 3%

Відео дня

При цьому Шеремета наголосив, що в 2015 році можна очікувати стабільного економічного зростання. «Якщо ми говоримо про 15 рік, то ми говоримо про зростання «в плюс» і ми фокусуємо нашу увагу в цьому», - наголосив Шеремета.

Читайте такожМінфін прогнозує на 2015 рік зростання ВВП на 1,7%, інфляцію - 5,4%

При цьому він не сказав, в яких саме галузях економіки можливий ріст, зазначивши, що ключовими факторами зростання має стати розвиток малого і середнього бізнесу та дерегуляція економіки.