Европейский инвестиционный банк вдвое увеличил инвестиции в Украину / replika.md

Згідно з повідомленням на сайті Національного банку України, відповідне рішення було озвучене 14 травня під час зустрічі української делегації на чолі з міністром фінансів Олександром Шлапаком і представників ЄІБ, делегацію яких очолював віце-президент Вільгельм Мольтерер.

«Один з найбільших офіційних світових кредиторів - Європейський інвестиційний банк удвічі збільшив розмір фінансової підтримки галузевих програм і приватного сектору в Україні до 2,6 млрд євро», - зазначається в повідомленні.

Під час зустрічі представники делегацій обговорили питання реалізації дев'яти поточних програм ЄІБ в Україні і перспективи подальшого розвитку інфраструктурних, транспортних, агропромислових і енергетичних інвестиційних проектів, а також програми стимулювання розвитку малого і середнього бізнесу.

Відео дня

Читайте такожЄІБ планує збільшити свій портфель в держсекторі економіки України до $2 млрд

Довідка УНІАН. Європейський інвестиційний банк було створено у 1957 році, сьогодні його акціонерами є 27 країн - членів ЄС. Головною метою банку є сприяння досягненню мети Європейського Союзу шляхом довгострокового фінансування надійних інвестиційних проектів. Статутний капітал формується з внесків країн-учасниць, на кінець 2012 року його було збільшено до 245 млрд євро.