/ veroyatno.com.ua

Уряд України має в своєму розпорядженні всі можливості не допустити волатильності на валютному ринку й подальшого знецінення гривні, повідомив сьогодні журналістам міністр фінансів України Олександр Шлапак у ході церемонії підписання кредитних договорів зі Світовим банком.

Читайте такожУкраїна підписала угоду зі Світовим банком за кредитами на $1,5 млрд

«Можу вас запевнити, що в нас є всі можливості у жодному випадку не додавати волатильності й зриву курсу з точки зору його підвищення», - сказав Шлапак, відповідаючи на запитання, чи можливе подальше подорожчання долара на валютному ринку.

Відео дня

За словами міністра, розрахунки для бюджету, що передбачають середній курс гривні до долара на рівні 10,5 грн/дол. за підсумками року, залишаються незмінними, і надалі гривня повинна зміцнитися. «Зараз курс 12, очікуємо, що буде дещо легший далі», - додав Шлапак.

Читайте такожУ Мінекономіки знайшли винних в обвалі гривні

Міністр пояснив, що Україна вперше стикається з військовою агресією, яка «вимиває» кошти з банківської системи. «Як тільки трохи заспокоїться ситуація з нашим конфліктом (на сході України - УНІАН), я впевнений, що ми зможемо надалі опустити курс», - сказав Шлапак.

Читайте такожУкраїна сподівається отримати від СБ ще $500 млн на стабілізацію банків

Міністр не уточнив, до якого рівня буде зміцнення гривні, повідомивши, що це питання ще обговорюватиметься, але за його словами, курс на рівні 10,5 грн/дол. дозволяє збалансувати зовнішню торгівлю товарами та послугами.