Нацбанк хочет ограничить наличный расчет до 100 тысяч гривень / Фото УНИАН

Відповідний проект постанови правління НБУ розміщено на сайті регулятора.

«У зв'язку зі значним рівнем готівкових розрахунків у фінансовій системі України, збільшенням обсягів готівки у позабанківському обігу, потребою у забезпеченні стабільних надходжень готівки до банківської системи і прискоренні її обігу, пропонується знизити граничну суму розрахунків готівкою за участю фізичних осіб до 100 000 гривень», - йдеться у повідомленні на сайті НБУ.

Читайте такожНацбанк обмежив зняття грошей з гривневих рахунків

Відео дня

Як наголошується в аналізі регуляторного впливу зазначеного проекту постанови, скорочення граничної суми розрахунків готівкою за участю фізосіб зменшить рівень готівкових розрахунків у фінансовій системі України і сприятиме прискоренню розвитку безготівкових розрахунків, певною мірою забезпечить стабільне надходження готівки до банківської системи і прискорить її обіг.

Читайте такожНБУ продовжив обмеження на продаж готівкової валюти до вересня

Як повідомляв УНІАН, з 1 вересня 2013 року набрала чинності постанова Нацбанку, якою регулятор обмежив готівкові розрахунки для підприємств (підприємців) протягом дня до 10 тис. грн, а також для фізичних осіб у разі розрахунків з підприємствами (підприємцями) і між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному засвідченню, до 150 тис. грн.

Рада Національного банку України рекомендувала правлінню розглянути можливість зниження суми обмежень за готівковими розрахунками з 150 тис. грн до 100 тис. грн.