Более 500 банков России согласились предоставлять США данные об американских клиентах / uk.wikipedia.org

Дані про рахунки своїх американських клієнтів погодилися надавати владі США 515 російських банків.

Про це повідомило міністерство фінансів США, передає ІТАР-ТАСС.

Інформацію вони будуть направляти безпосередньо в Службу внутрішніх доходів (податкове відомство).

Відео дня

Це пов'язано з тим, що в результаті введених Вашингтоном санкцій проти РФ США припинили всі переговори з Москвою про приєднання до FATCA.

Всього в цьому списку фігурують 77 тисяч банків з 70 країн.

Режим збору податкової інформації FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act, Закон про дотримання податкових вимог щодо закордонних рахунків) передбачає, що іноземні фінансові установи повинні укласти угоди з федеральним податковим відомством США з метою виявлення рахунків американських платників податків та інформування про них. Закон починає діяти з 1 липня, а реєстрація іноземних банків у податкових органах США тривала до 5 травня.

Закон зобов'язує неамериканські банки відправляти в податкове відомство дані про рахунки американських резидентів - фізичних і юридичних осіб. Якщо банки не підписують відповідну угоду з США, то проти них починають діяти санкції. Зі всіх платежів на їх користь, що проводяться з використанням кореспондентських рахунків в американських банках, будуть стягувати 30-відсотковий податок: спочатку тільки з пасивного доходу, отриманого на території США (наприклад, відсотків), а з 2017 року - з доходів від продажу цінних паперів і транзитних платежів.

Крім того, некоректне надання інформації передбачає штраф у розмірі від $10 до 50 тис.