REUTERS

Російські чиновники і бізнесмени їздять в Крим, але до реальних угод справа не доходить. Курортний сезон може бути зірвано через погану логістику. Податки важко платити, тому що не вистачає банків. А попереду ще перереєстрація за російськими правилами. З такими скаргами підприємці анексованого Росією Криму звернулися до “Ділової Росії", передають "Новини Криму".

Голова кримського регіонального відділення “Ділової Росії" Олексій Гринцевич направив в центральний апарат організації лист з переліком проблем, з якими стикаються кримські підприємці після окупації півострова Росією.

Читайте такожВлада Криму сказали за скільки готові купувати воду в УкраїниНезважаючи на те, що після анексії Криму республіку відвідали численні делегації російських чиновників і бізнесменів, ці візити не переросли в укладення договорів про співпрацю в туристичній сфері, турбуються кримські підприємці: “Реальні закупівлі путівок за рахунок бюджету і держпідприємствами відсутні, тільки пряма приватна продаж не здатна дати обсяг".

Відео дня

Читайте такожОкупаційна влада Криму визнали, що півострів охопив продуктова кризаБільш того, існує загроза зриву курортного сезону через транспортні проблеми: авіасполучення недостатньо, а пропускна здатність Керченської переправи, як і раніше, низька. Через логістику зростає і вартість товарів.

“В результаті торгові мережі воліють реалізовувати ту, що залишилася, або  нелегально ввезену українську продукцію - знайому для споживача і більш доступну", - йдеться в листі.

Читайте такожУкраїна подає позов до РФ на 1 трлн гривень за анексію КримуПідприємці просять продовжити мораторій на нарахування штрафів за несвоєчасну сплату податків (діє з 20 березня 2014 р., закінчився термін 1 червня 2014р.). Через малу кількість відділень банків виникають складності з відкриттям рахунків і своєчасним проведенням операцій.

Окрема історія з ПДВ: в материковій Росії він становить 18%, в Криму - 4%, тому кримські компанії, які купили російські товари, не можуть розраховувати на відшкодування.

Також підприємці прогнозують складнощі з перереєстрацією компаній до російської податкової системи.

Початок перереєстрації оголошено 1 липня, вона буде проводитися тільки в Сімферополі, що неминуче призведе до величезних черг і стане серйозною проблемою для жителів віддалених районів.