Ценробанк Японии будет расширять денежную базу в стране на $588-686 млрд в год / ru.wikipedia.org

Центральний Банк Японії продовжить дотримуватися колишньої м'якої грошової політики і буде розширювати грошову базу в країні на 60-70 трлн ієн ($588-686 млрд) на рік. Таке рішення було прийнято на засіданні керуючої ради центробанку в Токіо, передає ІТАР-ТАСС.

"В економіці Японії триває помірне відновлення, хоча після підвищення споживчого податку в квітні нинішнього року і спостерігалося зниження попиту", - наголошується в доповіді ЦБ. Серед основних позитивних факторів для японської економіки експерти Банку Японії назвали зростання експорту, а також поступове відновлення економік розвинених країн, яке спостерігається останнім часом.

Читайте такожУкраїна і Японія до кінця року підпишуть договір про 10 млрд гривень для Бортницької станції

Відео дня

На початку 2013 року Банк Японії прийняв рішення здійснювати великі закупівлі державних облігацій та інших цінних паперів і таким чином закачувати великі кошти у національну економіку - з метою розширення грошової бази і прискорення зростання інфляції в країні до рівня 2% у рік. Це, у свою чергу, покликане подолати дефляційні явища, пожвавити кон'юнктуру, дати поштовх зростанню інвестицій і доходів населення.

Читайте такожДержборг Японії досяг рекордних для країни $10 трлн

Останні дані говорять про те, що зростання цін у Японії йде не такими швидкими темпами, як розраховувала фінансова влада країни. Зокрема, у лютому цей показник становив лише 1,3% порівняно з тим же місяцем 2013 року.