Рубль обвалился на фоне ситуации в Украине / Фото УНИАН

На торгах вівторка, 17 червня, курс долара розрахунками tomorrow вже виріс на 25 коп., до 34,89 руб. Курс євро також зростає на 25 коп., до 47,28 руб., згідно з даними Московської біржі.

Падіння курсу рубля до світових валют обумовлено заявами Центробанку РФ по кредитній політиці і негативними прогнозами щодо російської економіки через ситуацію в Україні.

Читайте такожBloomberg: Путін мріє про відродження імперії, а його союзники спонсорують бойовиків в УкраїніНагадаємо, Світовий банк погіршив прогноз зростання економіки РФ до 0,5% з 1,3% за підсумками минулого року. Через геополітичний чинник зростання в Росії виявиться на 1,7 процентного пункту менше, ніж якби конфлікту з Україною не було, підрахували економісти СБ. Тобто, зростання моглоб скласти 2,2%.

Відео дня

Українській економіці ще важче: за прогнозом СБ, вона скоротиться на 5% цього року після нульового зростання в 2013р. У 2015р. російський ВВП зросте на 1,5%, а український - на 2,5%, прогнозує СБ. Прогнози можуть бути знижені, якщо геополітичні хвилювання посиляться.

Читайте такожСША і Європа готують нові санкції проти РосіїТакож Банк Росії з 17 червня "відпустив" рубль - скоротив обсяг накопичених інтервенцій, що призводить до зсуву бівалютного коридору на 5 коп. до $1 млрд з $1,5 млрд. Обсяг валютних інтервенцій, спрямованих на згладжування волатильності обмінного курсу рубля, у внутрішніх діапазонах плаваючого операційного інтервалу був також знижений на $100 млн.