REUTERS

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб рішенням від 17 червня 2014 року ввів тимчасову адміністрацію у "Старокиївський банк" на підставі рішення Національного банку України про визнання банку неплатоспроможним, повідомила прес-служба фонду.

Згідно з повідомленням, тимчасову адміністрацію введено у банк терміном на три місяці до 18 вересня 2014 року. Фонд призначив тимчасовим адміністратором банку Любов Пантіно.

Читайте такожКабмін випустить облігації для підтримки Фонду гарантування вкладів

Відео дня

Нагадаємо, Фонд гарантування 30 травня ввів тимчасову адміністрацію в «АвтоКразБанк», 29 травня - в «Західінкомбанк», 26 травня - у «Південкомбанк», 22 травня - у «Промекономбанк», 24 квітня - в «Інтербанк», 14 березня - у банки «Форум» і «Меркурій», 3 березня - у «Брокбізнесбанк» і «Реал банк», 17 січня - в банк «Даніель».

Таким чином, "Старокиївський банк" став одинадцятим банком, в якому з початку поточного року введено тимчасову адміністрацію.

Читайте такожФонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку «Форум»

За інформацією фонду, у період тимчасової адміністрації вкладники банку можуть отримати кошти за депозитами, термін дії яких закінчився, і за поточними рахунками, з відсотками на дату визнання банку неплатоспроможним, у межах 200 тис. грн.

Водночас, у фонді підкреслили, що подача заяв на виплату коштів до початку і в період роботи тимчасової адміністрації законодавством не передбачена, виплата коштів здійснюватиметься за списками вкладників, які формує уповноважена особа Фонду гарантування.

Читайте такожФонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку Курченка

Довідка УНІАН. «Старокиївський банк» працює на ринку України з 1991 року і входить до групи невеликих фінустанов за розміром активів. На 1 квітня 2014 року його акціонерами були компанії "СВМ Лтд." (21,75%), "Компрайс" (20,85%) і "Комтех" (24,13%), "СК "МД-Гарант" (21,07%).