США выделят Украине $10 млн на борьбу с коррупцией / ZN.UA

Керівник Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) доктор Раджив Шах повідомив, що Сполучені Штати Америки нададуть Україні додаткову допомогу у розмірі 10 млн доларів, яка в основному призначена для підтримки заходів у сфері боротьби з корупцією.

Читайте такожУ Яценюка розробили новий законопроект про боротьбу з корупцією

Як повідомили УНІАН у Відділі преси, освіти і культури Посольства США в Україні, про це Шах сказав під час свого виступу перед студентами, викладачами, активістами громадянського суспільства та представниками влади у Київському національному економічному університеті.

Відео дня

«По всьому світу ми бачимо, як корупція придушує мрії людей та обмежує їхні можливості», - зауважив керівник USAID.

Читайте такожУкраїна розмістила п'ятирічні євробонди на $1 млрд

«Шляхом тісної співпраці з нашими партнерами, спрямованої на підвищення прозорості, ми зможемо допомогти Україні розкрити її потенціал для економічного зростання на широкій суспільній базі, користь від якого отримають багато майбутніх поколінь», - додав Шах.

Читайте такожСША нададуть Україні в поточному фінансовому році понад $250 млн - ЗМІ

У повідомленні нагадується, що під час візиту до України Шах відвідає Київ та Одесу, де зустрінеться з українськими високопосадовцями, зокрема з президентом Петром Порошенком та прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком. Керівник USAID обговорюватиме з українськими посадовцями питання залучення інвестицій та підтримку заходів у сфері боротьби з корупцією.

За останні 20 років USAID інвестувало в Україну майже 2 млрд доларів для зміцнення та стабілізації економіки, розвитку демократичних структур, утвердження громадянського суспільства та покращення у сфері охорони здоров’я.