REUTERS

Валерія Гонтарева залишила посаду голови ради директорів групи ICU і продала свою частку в групі у зв'язку з призначенням на посаду голови Національного банку України, повідомила УНІАН прес-служба ICU.

Як повідомляється, після правочину акціонерами і керуючими партнерами є Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко, а також менеджмент компанії.

Гонтарєва обіймала посаду голови ради директорів групи з 2007 року, під її керівництвом ICU стала найбільшим керуючим активами публічних фондів в Україні, найбільшим торговцем цінними паперами та лідером в інвестиційно-банківському бізнесі.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада України 19 червня підтримала пропозицію президента України Петра Порошенка про звільнення Степана Кубіва з посади голови Національного банку України та призначення на цей пост Валерії Гонтаревої.

Гонтарева має 20-річний досвід роботи на фінансовому ринку України, і очікується, що її призначення стане позитивним сигналом для ринку і міжнародних інвесторів.

Читайте такожМВФ вітає призначення Гонтаревої головою НБУ

Степан Кубів займав пост глави НБУ з 24 лютого ц.р. Він написав заяву про відставку 18 червня, пояснивши своє рішення наміром продовжити публічну політичну діяльність.

Читайте такожВалерія Гонтарева оприлюднила декларацію про доходи

Голова НБУ призначається Верховною Радою за поданням президента терміном на сім років.