REUTERS

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв прогнозує багато судових спорів між українськими і російськими компаніями, повідомляє РИА Новости.

«Найближчим часом частина спорів буде між російськими компаніями і українськими компаніями. Це створить нові приводи для дискусій (у юридичному середовищі). Але в будь-якому разі хотів би відзначити, що такого роду арбітражний розгляд - це альтернатива свавіллю, застосуванню сили і зневажанню правом. Тому краще зустрічатися в судах, ніж вирішувати спори інакше», - сказав Медведєв.

Читайте такожУкраїні немає сенсу вести переговори з Росією про підписання Угоди з ЄС - П'ятницький

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, вранці 16 червня «Газпром» скоротив до нуля постачання газу для України, залишивши тільки обсяги прокачування для європейських споживачів. Цьому передували двомісячні переговори представників НАК «Нафтогаз України» і «Газпрому» за участю Єврокомісії, але газові переговори не привели сторони до конструктивного рішення.

Крім того, Україна і Росія подали позови до Стокгольмського арбітражного суду. Україна – про встановлення справедливої ціни на газ за збереження діючого контракту і про стягнення 6 млрд дол. як переплату за попередні періоди. Позовна вимога російської сторони – стягнути з України борг за спожите паливо в розмірі 4,5 млрд дол.