Лукашенко хочет ограничить импорт российских товаров / Фото УНИАН

Білорусія може ввести ряд обмежень на імпорт побутової техніки та електроніки з Росії, пише "Комерсант".

Під загрозою проблем з постачанням на ринок обсягом понад $600 млн у рік продавці і виробники вже звернулися до президента Білорусії Олександра Лукашенка і в Євразійську економічну комісію (ЄЕК) з проханням відмовитися від цієї ідеї. Але можливості ЄЕК вплинути на ситуацію обмежені, її врегулювання ризикує затягнутися на роки, а темпи падіння товарообігу між країнами Митного союзу прискорюються.

Читайте такожБілорусь розширює повноваження силовиків на випадок воєнного стануРосійська асоціація торгових компаній і товаровиробників електропобутової і комп'ютерної техніки (РАТЕК) направила президенту Білорусі Олександру Лукашенку і голові колегії Євразійської економічної комісії (ЄЕК) Віктору Христенко листи з приводу можливого введення нетарифного регулювання імпорту в країну побутової техніки та електроніки.

Відео дня

Читайте такожЛукашенко: Україна нікуди не дінеться від Євразійського економічного союзуТоварообіг між Росією і Білорусією падає: у першому кварталі він скоротився на 7,3%, а в цілому обсяг взаємної торгівлі в країнах Митного союзу впав відразу на 13% після першого падіння на 5,5% за підсумками 2013 року.