Webmoney / zn.ua

У Держдумі РФ готують законопроект про внесення змін до законодавства, які передбачають запровадження низки обмежень для іноземних платіжних систем, що надають послуги з ведення розрахунків в інтернеті, пише газета "Известия".

Зокрема, одним із основних нововведень має стати введення забезпечувальних застав для інтернет-систем, які раніше законодавці ввели для іноземних систем платіжних карт Visa і MasterCard. Крім цього, за словами автора, нововведення стосуватимуться і більшої відкритості іноземних платіжних систем перед російським законом.

"Це буде цілий пакет законопроектів, які дадуть ЦБ повноцінний статус контролера в російській банківській системі. Серед іншого готуються поправки щодо регулювання іноземних онлайн-платіжних систем, які діють в країні, з метою підвищення їх надійності", - цитує газета слова автора законопроекту депутата Євгена Федорова («Єдина Росія»).

Відео дня

Читайте такожVisa знову заговорила про те, що залишить Росію

За його словами, опрацьовується питання про створення більшого доступу російських контролюючих органів до даних систем для більш ефективної боротьби із "сумнівним рухом грошей".

"Розмір забезпечувальної застави для інтернет-платіжних систем буде дорівнювати таким же показником для систем платіжних карток. На сьогодні Visa і MasterCard зобов'язані за законом щокварталу акумулювати на спеціальних рахунках ЦБ по 25% від середнього обігу в день. При цьому після деяких суперечок російська влада обіцяли іноземним компаніям дещо зменшити розмір застави", - зазначає видання.

Читайте такожПутін підписав закон про створення в РФ національної платіжної системи

Як пишуть "Известия", крім американської PayPal, яка тільки 13 травня минулого року отримала ліцензію ЦБ, та зареєстрованої в Лондоні системи Webmoney на ринку інтернет-платіжних послуг РФ можна знайти й інші іноземні компанії, такі як голландський оператор інтернет-платежів Chronopay, процесингова компанія Payu або американська компанія Paycash, що брала участь у створенні "Яндекс.Деньги".