Объем налоговых переплат в июне сократился на 1,5 млрд гривень / Фото УНИАН

 Обсяг переплат за податками у червні скоротився на 1,5 млрд грн, що стало можливим за рахунок детінізації економіки і зменшення тиску на підприємців.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції у четвер заявив голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус.

"Ми зобов'язалися поступово скоротити обсяг переплат. У червні обсяг переплат скоротився на 1,5 млрд грн. Хто б що не казав", - сказав Білоус.

Відео дня

Очільник служби відзначив, що такий показник було досягнуто за рахунок детінізації бюджету.

"Наш головний резерв для поповнення бюджету - це детінізація. Тому що сьогодні збирати більше податків з тих добросовісних платників, які і так платять, неможливо. Можливо тільки залучати їх з тих джерел, які були нам недоступні", - сказав очільник податкової.

Читайте такожПодатківці за півроку зібрали до бюджету 75,8 млрд гривень

Як повідомляв УНІАН, Державна фіскальна служба створена на базі Міністерства доходів і зборів. Підпорядковується Міністерству фінансів. Головою служби призначено Ігоря Білоуса, його першим заступником, який займається податковою міліцією, Володимира Хоменка, а заступником, що займається митною політикою, Анатолія Макаренка.

Читайте такожСтавку єдиного соцвнеску можуть зменшити до 15%

Білоус неодноразово заявляв про намір максимально зменшити тиск на бізнес і зробити умови ведення підприємницької діяльності комфортнішими.