увеличить приток инвестиций в отрасль более чем втрое / uk.wikipedia.org

Міжнародний валютний фонд скоротив прогноз економічного зростання США у 2014 році до 1,7%, вважаючи, що слабкість економіки в першому кварталі переважить очікуване прискорення у другій половині року, повідомляє Рейтер.

У червні МВФ прогнозував зростання американського ВВП на 2%. Фонд заявив, що економіка прискориться до 3-3,5% в подальші місяці 2014 року, а в наступному і 2016 році зростання становитиме 3%.

"Тим не менше, тягар для зростання, зумовлений скороченням в першому кварталі, не буде компенсовано", - йдеться в щорічному аналізі американської економіки, представленому МВФ.

Відео дня

ВВП США скоротився на 2,9% в перші три місяці поточного року через слабкість на ринку житла, повільного поповнення запасів підприємств і уповільнення експорту.

Зниження прогнозів зростання, ймовірно, внесе свою лепту в ситуацію на ринку праці у наступні три місяці: у США не буде повної зайнятості до 2018 року, вважає МВФ.

Читайте такожВВП України за півроку впав на 3%

Фонд також попередив, що старіння населення США означає, що економіка не зможе зростати швидше 2% на рік в довгостроковій перспективі у випадку відсутності серйозних реформ, включаючи зміни в податковому і імміграційному законодавстві, збільшення інвестицій в інфраструктуру і професійне навчання, а також поліпшення допомоги у догляді за дітьми, що дозволить залучити більше американців на ринок праці.

Читайте такожЕкономіка США впала до рекорду за п'ять років

Крім того, вперше за кілька років МВФ звернув увагу на ситуацію з бідністю в США. Він закликав державу підвищити податкові відрахування для малооплачуваних працівників і збільшити мінімальну оплату праці, що в сукупності дозволить допомогти бідним, не обтяжуючи значно державний бюджет.