Ежегодно по НДС из бюджета крадут около 12 млрд гривень – Яценюк / Фото УНИАН

Кабінет міністрів України вносить до парламенту законопроект про введення спеціальних ПДВ-рахунків для боротьби з «податковими ямами», з використанням яких впродовж року з держбюджету викрадається ПДВ на суму близько 12 млрд грн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на брифінгу.

Відео дня

Він повідомив, що уряд вживає заходів для боротьби з «податковими ямами». 

«До парламенту вноситься законопроект про введення спеціальних ПДВ-рахунків. Оцінно, впродовж року викрадається з держбюджету ПДВ на суму близько 12 млрд грн, і це за найскромнішими підрахунками. Це та модель, яка дасть можливість всім чесним платникам податків як платити ПДВ, так і одержувати відшкодування ПДВ», - сказав Яценюк.

Читайте такожЯценюк розповів, що потрібно для ліквідації "податкових ям"

Нагадаємо, що, за оцінками Міністерства фінансів, держбюджет з березня цього року одержав 13,5 млрд грн у результаті ліквідації «податкових ям». 

За оцінками Міндоходів, у 2013 році тіньовий оборот «податкових ям» становив більш як 300 млрд грн, а обсяг недоодержаних бюджетом коштів – близько 50-70 млрд грн.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України повторно вносить до парламенту законопроекти з реформування газотранспортної системи України, зі змін до держбюджету і податкового законодавства, і закликає депутатів підтримати ці проекти на позачерговому засіданні парламенту у четвер, 31 липня.