НБУ ограничил выдачу гривни со счетов / Фото УНИАН

Національний банк України встановив обмеження на видачу банками готівкової гривні через каси і банкомати до 150 тис. гривень на добу на одного клієнта з поточних і депозитних рахунків клієнтів.

Про це йдеться у постанові від 28 липня №449, опублікованій на сайті НБУ, якою внесено зміни у положення Нацбанку «Про врегулювання діяльності фінансових установ і проведення валютних операцій».

Нацбанк залишив без змін обмеження для банків з видачі готівкової гривні через каси і банкомати в межах до 150 тис. гривень на добу на одного клієнта.

Відео дня

Читайте такожНацбанк до кінця року повністю змінить свою структуру

Водночас, раніше дія цієї норми не розповсюджувалася на отримання готівки з поточних і депозитних рахунків за умови їх внесення готівкою і в межах внесеної готівкою суми.

Згідно з постановою, відтепер ці обмеження не розповсюджуються лише на видачу готівки на виплату зарплати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (окрім матеріальної допомоги), а також на виплати гарантованих сум відшкодування вкладникам за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.