REUTERS

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оцінює обсяг коштів, які можуть бути відшкодовані вкладникам «Терра Банку» за рахунок коштів фонду, в 1,424 млрд грн, що становить 63,7% загального обсягу коштів фізосіб в банку за даними звітності, розміщеної на сайті фонду.

Також повідомляється, що фонд шукає інвесторів для виведення банку з ринку. До участі у купівлі активів та передачі зобов'язань допускаються виключно банківські установи.

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 22 серпня ввів тимчасову адміністрацію в «Терра Банк» строком на 3 місяці до 22 листопада на підставі рішення Нацбанку про визнання банку неплатоспроможним.

Відео дня

Наглядова рада «Терра Банку» 24 липня тимчасово відсторонив від виконання обов'язків голову правління банку Олега Савощенко до 1 вересня і призначив виконуючим обов'язки голови правління Ігоря Шевченка.

На початку серпня акціонери банку повідомили про підготовку конкурсу для залучення інвесторів виходу банку зі складного становища, в якому він опинився за період роботи під керівництвом президента банку Кирила Шевченка.

«Терра Банк» працює на ринку України з 1996 року і входив до групи середніх банків за активами. По інформації на сайті банку, з грудня 2013 року його основним акціонером став голова наглядової ради Сергій Клименко, в той час як колишній власник Руслан Циплаков вийшов зі складу акціонерів.

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів фізосіб до 25 вересня здійснює тимчасову адміністрацію в «Південкомбанку», основним власником якого також був Циплаков, але на початку липня він вийшов зі складу акціонерів банку.