За 5 млрд грн можно было закупить военную технику для армии / Фото УНИАН

Прийняття законопроекту про податковий компроміс, який депутати відхилили 2 вересня, могло дати бюджету близько 5 млрд грн, необхідних для закупівлі військової техніки для української армії, повідомила прес-служба Державної фіскальної служби (ДФС) з посиланням на очільника відомства Ігоря Білоуса.

"У разі ухвалення Верховною Радою «податкового компромісу» можна було б забезпечити новою військовою технікою українську армію у зоні проведення антитерористичної операції", - цитує прес-служба голову ДФС.

Згідно з повідомленням, експерти Фіскальної служби підрахували, що реалізація урядового законопроекту про податковий компроміс могла додати бюджету близько 5 млрд грн.

Відео дня

"За 5 млрд грн можна придбати 100 танків. За 5 млрд грн можна купити 15 військових літаків. За ці гроші армія могла одержати 300 нових БТР", - цитує прес-служба Білоуса.

Читайте такожВійськовий збір за місяць приніс до бюджету понад 287 млн гривень

Основні положення урядового законопроекту про податковий компроміс передбачають звільнення платника податків від відповідальності за умови добровільного декларування недоплачених податків з податку на додану вартість і податку на прибуток і сплати лише 10% задекларованої суми. Решта (90%) вважається погашеною, при цьому штрафи і пеня до платника податків не застосовуються.

Як повідомляв УНІАН, раніше голова Фіскальної служби заявляв, що він розраховує на ухвалення парламентом закону про податковий компроміс, оскільки бізнес чекає можливості з його допомогою вивести з тіні "сіро-чорну" продукцію. При цьому Білоус підкреслював, що податковий компроміс є кроком назустріч діловим колам, але ніяк не способом уникнути відповідальності для тих, хто організовував тіньові схеми ухилення від сплати податків.