Украина до конца года привлечет $10,7 млрд финансовой помощи / Фото УНИАН

Україна планує до кінця року залучити в економіку 10,7 млрд доларів фінансової допомоги і далі жорстко виконувати програму реформ, узгоджену з міжнародними кредиторами.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив на засіданні уряду прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Наші міжнародні кредитори єдині, хто готовий давати гроші Україні. До кінця року буде залучено 10,7 млрд долларів, 9,2 з яких Україна погашає борги, щоб не було дефолту, щоб нас не оголосили банкрутами», - сказав Яценюк.

Відео дня

Читайте такожЯценюк оцінив відновлення сходу України у $8 млрд

За словами прем’єра, в питанні соціальних виплат, фінансування військової операції, забезпечення виплати зарплат і пенсій Україна обходиться внутрішнім ресурсом. 

«Тому за кожну копійку, яку взяли, ми звітуємо. Якби не було цієї допомоги, курс би на плавав, а злітав у космос. Саме завдяки нашій жорсткій і правильній роботі з МВФ, позиції уряду щодо необхідності проведення складних, але потрібних реформ, ми отримали фінансову допомогу, отримали кредити, не допустили дефолту», - наголосив він.

Як сказав Яценюк, програму МВФ Україна виконуватиме жорстко по кожному пункту. «Подобається чи не подобається. Це потрібно. Уряд буде послідовно виконувати програму реформ, яка підписана між Україною і міжнародними кредиторами», - зазначив він.

Читайте такожМВФ у середині грудня вирішить, чи давати Україні наступні транші кредиту