Рубль обвалился на фоне ожиданий новых санкций Запада против РФ / УНИАН

Курс рубля на торгах у четвер, 4 вересня, знижується до долара і євро після різкого зростання напередодні, передає ПРАЙМ.

Так, на валютних торгах на Московскій біржі долар вже подорожчав на 10 копійок і коштує 36,95 рубля. Курс євро підвищився на 5 копійок - до 45,57 рубля.

На думку експертів, відтік капіталу, пов'язаний з очікуванням введення нових санкцій проти Росії на тлі зростання геополітичної напруженості, триває і так просто зупинитися не може. Експортери пасивні і підтримка рубля з цього боку слабка.

Відео дня

Читайте такожКомпанії Росії масово скорочують штати співробітників на тлі санкцій ЗаходуНапередодні рубль виріс на 60 копійок до євро і на 52 копійки до долара на тлі телефонної розмови президента України Петра Порошенка і глави РФ Володимира Путіна відносно ситуації на сході України.

Експерти вважають: поки міжнародні ринки капіталу залишаються де-факто закритими для російських компаній, то на внутрішньому ринку може зберігатися значний дефіцит іноземної валюти. Надії на підтримку з боку ЦБ найближчим часом також мало.

Читайте такожНові санкції ЄС проти Росії вдарять по капіталу, оборонці та високим технологіям Єврокомісія повідомила, що підготувала новий пакет санкцій, рішення щодо якого буде прийнято до кінця тижня. Президент США Барак Обама заявив, що про реальне припинення вогню на сході України "говорити поки рано".