7,6 млрд грн дополнительных таможенных платежей/ УЗ

Державна фіскальна служба (ДФС) перекрила низку незаконних схем ввезення до України нафтопродуктів, що дало змогу з березня цього року одержати до бюджету додатково 7,6 млрд грн, заявив керівник відомства Ігор Білоус.

Читайте такожУ Росії через дефіцит дорожчає бензин

«Митними органами перекрито незаконні схеми ввезення до України нафтопродуктів. Їх легалізація на ринку України з початку березня цього року вже дала позитивний результат на суму 7,6 млрд грн додаткових митних платежів», - повідомив він.

Відео дня

За даними керівника ДФС, з початку року співробітники відомства припинили протиправну діяльність 38 конвертаційних центрів, через які пройшло близько 5 млрд грн. Також у відомстві повідомили, що Фіскальна служба стягнула до бюджету близько 341,7 млн. грн у результаті документальних перевірок підприємств, які користувалися послугами таких центрів.

Читайте такожБюджет України через війну недоотримав 4,4 млрд гривень податків

Разом з тим, за словами Білоуса, ДФС значно зменшила кількість позапланових і зустрічних перевірок суб'єктів господарювання. Так, у січні-серпні цього року було проведено 18,6 тис. позапланових перевірок, що на 5 тисяч менше, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому кількість планових перевірок бізнесу залишилася на рівні минулого року – 3,6 тис.

Як повідомляв УНІАН, раніше в ДФС повідомили, що співробітники податкової міліції України в період з березня по серпень припинили роботу більш як 600 «податкових ям» у всій країні, більшість з яких була розміщена в Києві.