Фото УНИАН

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева планує провести кадрові ротації в штаті Нацбанку. Про це голова НБУ повідомила журналістам під час круглого столу. 

«Щодо команди висококласних фахівців я б засумнівалася в їх висококласності. Можу вам сказати, що сьогодні вночі, щоб Міжнародному валютному фонду написати memo (службова записка - УНІАН), я особисто сиділа і сама «малювала», бо жоден з висококласних фахівців Національного банку, не отримавши статистику з бюро статистики, не може дати прогноз щодо платіжного балансу», - сказала вона. 

Гонтарева зазначила, що на сьогодні команда Національного банку України не готова здійснювати необхідний високоякісний аналіз, тому існує необхідність зміцнити штат регулятора. 

Відео дня

«Ми працюватимемо над зміцненням цієї команди. Якби я могла брати не лише громадян України, а й громадян інших країн, напевно, ви б побачили когось з висококласних світових фахівців, хто б міг очолити цей напрямок. На жаль, ми обмежені паспортом громадянина України, тому у нас будуть тільки іноземні консультанти», - сказала вона. 

Читайте такожГлава Нацбанку знайшла причину різких стрибків курсу гривні

Як повідомляв УНІАН, 19 червня Верховна Рада України підтримала пропозицію президента України Петра Порошенка про звільнення Степана Кубіва з поста голови Національного банку України і призначення на цей пост Валерії Гонтаревої.

Читайте такожДо України на прохання Гонтаревої прибула технічна місія МВФ