REUTERS

Президент Росії Володимир Путін хоче, щоб російські банки продовжували роботу в Україні, незважаючи на збитки.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав на зустрічі з главою ВТБ Андрієм Костіним.

За словами Путіна, російські банки займають у фінансовому секторі України більше 30%, і призупинення роботи буде "серйозним ударом по українській економіці". Президент також запевнив, що нібито Росія у цьому не зацікавлена.

Відео дня

Він наголосив, що Росія зацікавлена в тому, щоб у неї був надійний, стабільний партнер. «Тому, незважаючи на всі труднощі, треба продовжувати роботу. Тим більше, що, наскільки я собі уявляю, відносини з Центральним банком України у нас цілком партнерські», - додав Путін.

У свою чергу, Костін повідомив, що збитки ВТБ в Україні через ситуацію в країні склали 26 млрд руб. (близько 720 млн дол.) із початку року та можуть подвоїтися до кінця року.

Читайте такожУ Росії визнали, що санкції надовго зупинять зростання економіки країни

«Проблеми, пов'язані, по-перше, з різким погіршенням економічної ситуації в Україні, негативними темпами зростання, швидкоою девальвацією національної валюти - гривні. І в цілому політична ситуація, війна в Україні призвела до різкого зниження платіжної дисципліни. Ми сьогодні отримуємо повернення лише половини того, що ми видали у кредитній роботі. І наші збитки з початку року вже склали приблизно 26 мільярдів. Я думаю, що вони подвояться до кінця року», - сказав Костін.

При цьому він додав, що ВТБ продовжить роботу в Україні, "незважаючи на те, що, звичайно, умови роботи там досить важкі".

Як повідомляв УНІАН, у середині липня Національний банк України підтвердив виконання «ВТБ Банком» законодавства України з питань запобігання легалізації і відмиванню незаконних доходів і фінансуванню тероризму.

Наприкінці липня Європейський Союз застосував санкції до п'яти найбільших банків Росії – «Сбербанка», ВТБ, «Газпромбанка», «Внешэкономбанка» і «Россельхозбанка».

У серпні Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor`s підтвердило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги «Банку ВТБ» на рівні «ВВВ-/А-3» з «негативним» прогнозом, а також підтвердило рейтинги ключових дочірніх структур банку.

Довідка УНІАН. «ВТБ Банк» працює на ринку України з 1992 року і входить до групи найбільших банків. З 2006 року понад 99,9% акцій банку належать російському «Внешторгбанку».