Нацбанк борется с теневыми схемами / Фото УНИАН

Національний банк України зобов'язав банки завершити процес розкриття інформації про реальних власників до кінця 2014 року, повідомляється на сайті регулятора з посиланням на підсумки наради керівництва НБУ з керівниками малих та середніх банків 26 вересня.

Як повідомляється, голова НБУ Валерія Гонтарева наголосила на необхідності безумовного виконання банками законодавства у сфері протидії відмиванню грошей або фінансуванню тероризму.

«Тіньові схеми, що діяли в банках, визнаних неплатоспроможними у зв'язку з відмиванням коштів, можуть спробувати застосувати у сумлінних банках. А персональну відповідальність за дотримання банківського законодавства буде нести менеджмент банків», - попередила Гонтарєва.

Відео дня

Читайте такожНБУ хоче ліквідувати банк Клименка через відмивання 20 млрд гривень Як повідомляв УНІАН, Нацбанк 24 вересня визнав неплатоспроможним «Грін Банк» у зв'язку зі здійсненням ризикової діяльності, яка створює загрозу інтересам вкладників та інших кредиторів.

За інформацією регулятора, «Грін Банк» у 2012-2014 роках неодноразово порушував законодавство у сфері протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, і за 2013-2014 роки провів фінансові операції з переказу коштів у готівкову форму на загальну суму близько 20 млрд грн.