Фото УНИАН

Уряд України пропонує адаптувати програми співпраці України з міжнародними фінансовими організаціями - ключовими кредиторами України - Міжнародним валютним фондом та Всесвітнім банком - до поточних економічних та політичних реалій, а також залучити якомога більше ресурсів для фінансування економічного розвитку України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив під час засідання уряду прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Сьогодні делегація на чолі з головою НБУ (Валерією Гонтарєвою - УНІАН) та міністром фінансів України (Олександром Шлапаком - УНАН) вирушає до Вашингтона для проведення переговорів з МВФ та Всесвітнім банком та для зустрічей з інвесторами. – сказав Яценюк. - В рамках наших консультацій ставиться декілька завдань. Перше - адаптувати нашу програму з міжнародними фінансовими організаціями до поточних реалій. І друге завдання – максимально залучити додаткові ресурси для того, щоб Україна почала економічно розвиватися і щоб пережити цей вкрай складний період». 

Відео дня

Яценюк також відзначив, що частково це завдання вже виконується. «Окремо хочу відзначити рішення ЕБРР, коли нам по спрощеній процедурі запропоновано розглядати проекти по Україні і приймати рішення про фінансування цих проектів, в том числі щодо фінансування закупівлі природного газу», - сказав голова уряду.

Як повідомляв УНІАН, з початку травня уряд вже залучив в рамках співпраці з МВФ близько 4,5 млрд долл кредитних коштів з загальної дворічної програми співпраці з МВФ обсягом 17 млрд долл. По лінії Всесвітнього банку в України вже надійшло близько 1,25 млрд долл.