Раньше Нацбанк рассчитывал цену кредита по индексу инфляции / Фото УНИАН

Національний банк України зафіксував вартість своїх кредитів для Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на рівні облікової ставки.

Про цей йдеться в постанові Національного банку України від 8 жовтня №643, опублікованому на сайті регулятора.

«Процентна ставка за кредитом Фонду встановлюється на рівні облікової ставки Національного банку і протягом дії кредитного договору не підлягає коригуванню», - йдеться в документі.

Відео дня

Раніше кредит Фонду надавався за ціною на рівні індексу інфляції, але не нижче облікової ставки Нацбанку, і протягом дії кредитного договору процентна ставка змінювалася шляхом укладення додаткових угод.

Читайте такожУ Фонду гарантування є 11 млрд гривень на виплати вкладникам проблемних банків

Нагадаємо, з 30 вересня Нацбанк пом'якшив вимоги до Фонду гарантування, знизивши норму необхідного покриття кредитів Фонду забезпеченням до суми самого кредиту і відсотків за три місяці його користування.

Як повідомляв УНІАН, Нацбанк фінансував Фонд гарантування вкладів фізосіб на 4,8 млрд грн і має намір надати ще близько 6 млрд грн кредитних коштів.

З початку року Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в 22 банки, включаючи «Демарк», «Порто-Франко», «Грін Банк», «Експобанк», «Актабанк», «Актив-Банк», «Терра Банк», «УФС», «Золоті ворота», «Єврогазбанк», «Фінростбанк», «Старокиївський банк», «АвтоКразБанк», «Західінкомбанк», «Південкомбанк», «Промекономбанк», «Інтербанк», «Форум», «Меркурій», «Брокбізнесбанк», «Реал Банк», «Даніель».